E IV DIELE E PASHKËVE VITI B

E IV Diele e Pashkve
Kënga e hyrjes         Ps 32, 5-6 Plot është toka me dashurinë e Zotit, fjala e tij e krijoi qiellin, aleluja. Lutja O Hyj i gjithëpushtetshëm dhe i amshuar na prij drejt lumturisë së parrizit; bëj të arrijë atje te grigja, megjithëse e ligshtë, ku Bariu i saj hyri fitimtar. Nëpër Zotin tonë Jezu Krishtin, Birin tënd, i cili jeton e mbretëron në shekuj të shekujve. Amen. Leximi i parë   (Vap 4, 8-12) Hyji e bëri Zotëri dhe Mesi atë Jezus që ju e kryqëzuat. Lexim Lexo më shumë...

Për shumë mot Pashkët

ballina_clip_image002_0060
„Ju mos u trembni! E di se kërkoni Jezusin e kryqëzuar! Ai nuk është këtu! U ngjall sikurse tha! Ejani e shikoni vendin ku qe vënë e pastaj nxitoni të shkoni e t’ua tregoni nxënësve të tij: U ngjall së vdekuri dhe, ja, po shkon para jush në Galile. Atje do ta shihni. Ja, ju tregova!” Mt 28,5-7 Gjithë besimtarve të famullisë kudo që jetoni Për shumë mot Pashkët! Drita dhe forca e Krishtit të Ringjallur qoftë me ne gjithmonë. Amen Stafi i web Faqes; Lexo më shumë...

POROSIA E IPESHKVIT TË KOSOVËS IMZOT DODË GJERGJIT PËR PASHKË 2015

Imzot Dodë Gjergji_nga arhivi_Luigj Sopi
Meshtarëve, rregulltarëve e rregulltareve, vëllezërve në fe dhe të gjithë njerëzve vullnetmirë! Fort të dashur, pas lutjes e agjërimit kreshmor, po përgatitemi solemnisht të kremtojmë festën e madhe të Pashkëve, që është festë e Besëlidhjes së Re, festë e Ngjalljes së Jezusit të Kryqëzuar, festë e gëzimit dhe e shpresës së krishterë. Festa e Pashkëve është kremtim i ngadhënjimit të hirit hyjnor mbi ligështinë njerëzore, i jetës mbi vdekjen, i mëshirës Lexo më shumë...

DRITA E PASHKËVE!

pashkët_2015_nga arhivi_Luigj Sopi_2
Shkruan; Marjan Sebaj-Sopi “Unë jam drita e botës. Kush vjen pas meje, nuk do të ecë në errësirë, por do ta ketë dritën e jetës.” (Gjn 8, 12). Të krishterët besimin, fenë e tyre e përjetojnë si Dritë. Ajo i’u flet atyre se kush janë, nga vijnë, përse jetojnë, kah shkojnë… Drita e fesë ndezët qysh në pagëzim dhe gjithësesi se këtë dritë duhet ruajtur përjetë që të mos shukët. Kuptohet se kjo Dritë më së miri ruhet përmes lutjes, duke dëgjuar dhe zbatuar Lexo më shumë...

Shkruan; DON FRAN SOPI KREMTIMI I FESTES SË PASHKVE

Don Fran Sopi_nga arhivi_Luigj Sopi_121
Të dashur besimtarë, ju uroj të gjithëve GËZUAR PASHKËT, me dëshirën e mirë që t'i gëzojmë frytet e këtij kremtimi, me besimin e fortë, se duke i besuar në ringjalljen e Jezu Krishtit, ne besojmë në fatin përfundimtar të kësaj bote që e gjen shpëtimin e vet tek Krishti. Te Ungjilli sipas Lukës thuhet: "Ata thoshin: “Zoti u ringjall me të vërtetë dhe iu shfaq Simonit.” (LK, 24, 34). Dhe ky besim na vjen si një dhuratë kremteje hyjnore edhe këtë vit. Do të thotë, Lexo më shumë...

E Diela e Pashkëve

Ungjilli_nga arhivi_Luigj Sopi_1124
E Diela e Pashkëve Leximi i parë Vap 10, 34.37-43 Lexim prej Veprave të Apostujve Në ato ditë, Pjetri mori fjalën e tha: “Tani me të vërtetë po e marr vesh se Hyji nuk i mban kujt krah. Ju e dini çka ka ndodhur në mbarë Judenë, duke filluar nga Galileja, pas pagëzimit që predikoi Gjoni, sesi Hyji Jezusin prej Nazaretit e shuguroi me Shpirtin Shenjt e me pushtet; atë që e përshkoi vendin duke bërë mirë e duke shëruar të gjithë ata që kishin rënë nën pushtet të Lexo më shumë...

NATA E SHENJTË – VIGJILJA E PASHKËVE E SHTUNJA E MADHE

TE NDALURIT E XIV
Në këtë ditë nuk ka kremtim të euharistisë e as të shërbesës së fjalës, por me mendje e zemër lutemi duke përkujtuar Krishtin në varr i cili pret momentin e ngjalljes së vet të lavdishme. E Shtunja e Madhe e Pashkëve është dita e varrimit dhe e heshtjes. Në këtë natë të shenjtënueshme, në të cilën Jezu Krishti, Zoti ynë kaloj nga vdekja në jetë, Kisha, e përhapur kudo në botë, i thërret bijtë e vet të rrijnë zgjuar në uratë. Në këtë Natë të shenjtueshme, Lexo më shumë...

E PREMTJA E MADHE E PASHKËVE – Ejani, ta adhurojmë Krishtin, Birin e Hyjit: Ai na shëlboi me gjakun e vet

pashkët_2015_nga arhivi_Luigj Sopi
Liturgjia e të Premtës së madhe sot përmbanë tri pjesë: Shërbesën e fjalës; Adhurimin e Kryqit dhe kungimin. Kjo ditë për të krishterët në gjithë botën është ditë agjërimi. Kisha porositë që ky agjërim të mbahet deri në Vigjiljen e Pashkëve. Që në fillim të riteve të kësaj dite meshtari shtrihet para lterit, besimtarët bien në gjunjë dhe të gjithë për pak kohë luten në heshtje. Në shërbesën e fjalës vëmendja është e përqëndruar në leximin e Mundimeve Lexo më shumë...

E Enjtja e Madhe e Pashkëve

Darka e Fundit_nga arhivi_Luigj Sopi
Tani drama e Jezusit i afrohet gjithnjë më shumë aktit e mbramë. Duam t’i njohim hollësisht këto orë, të kaluara kush e di se si, në pritje të natës, që nisi të endte tri ditët kulmore të historisë njerëzore. Duam ta shoqërojmë Mjeshtrin, para se t’u dorëzohet armiqve, t’i rrijmë pranë, ta dëgjojmë vajin e palot të zemrës së tij. Por Ungjilli nuk na ndihmon fare në këtë çast. Edhe njëri nga dëshmitarët më të zgjedhur të këtyre ngjarjeve, Gjoni, nuk thekson Lexo më shumë...

Këshilli i famullisë Binçë  – Kabash – Viti, dega në Zvicër  – RAPORTI  VJETORË  2014

Logo_Famullia e Binqes_Fondi
Të nderuar besimtarë.  Gjatë vitit 2014., Këshilli i famullisë  Binçës - Kabash –Viti i cili vepron në Zvicër, me  përkushtim të veçantë punoi që edhe bashkësia jonë të jetë sa më e organizuar, e bashkuar dhe në lidhëshmëri të vazhdueshme me famullinë dhe të dashurit tanë që i kemi në vendlindje. Për gjithë punën e bërë gjatë vitit 2014  Këshilli  i famullisë raporton si vijon; Puna e Këshillit dhe të dhënat financiare të fondit të famullisë në Lexo më shumë...
Top